להתחברות

הערכת תוצרי למידה

אתגר הזמן 2 | עמוד דיון

תמצית

אתגר הזמן 2

שרי שומך שריקי, יהודה אבישי, ניר ברזילי

"אבל – העבודה הזו קשה מדי ופשוט אין לי זמן לעשות אותה"

פתיחה

המקרה של טונה

x
איך ניתן מענה פדגוגי לתלמיד כמו טונה ?
במה מענה זה יהיה דומה או שונה מהמענה שהצעתם לפורסט גאמפ?
לחצו על תגובה וכתבו את תשובתכם
מענה פדגוגי לטונה

מענה פדגוגי לטונה

2 תגובות
  • איה מרגלית

  • ניר ברזילי

x

כתבו את יתרונות המענה שגיבשתם
לחץ על תגובה וכתוב את תשובתך

היתרונות

היתרונות

תגובה אחת
  • ניר ברזילי

x

כתבו את חסרונות המענה שגיבשתם
לחץ על תגובה וכתוב את תשובתך

החסרונות

החסרונות

תגובה אחת
  • ניר ברזילי

מעבר לקבוצות מקבילות

x

הגיבו לקבוצות התאומות שלכם:
אתגר הבגרות 2
אתגר החומר 2

תגובה לקבוצות אחרות

תגובה לקבוצות אחרות

המקרה של פורסט גאמפ

x

יתרון

היתרונות

היתרונות

תגובה אחת
  • יהודה אבישי

x

מענה

מענה לתלמיד

מענה לתלמיד

2 תגובות
  • ניר ברזילי

  • איה מרגלית

x

חסרון

החסרונות

החסרונות

תגובה אחת
  • יהודה אבישי

איציק לב-ארי

תוכן עניינים

המקרה של טונה

לקריאה

מעבר לקבוצות מקבילות

לקריאה

המקרה של פורסט גאמפ

לקריאה

תגובות אחרונות

user profile image
ניר ברזילי
19.11.2019 17:37

חסרון העיקרי הוא שאנו סומכים על התלמיד שיעשה, יעבוד ויעשיר את הידע שלו בעיניים עצומות, אשר ידוע לנו כי  תלמידים, במיוחד תלמידים אשר משתעממים בקלות יכולים "לנדוד" ולעזוב את תהליך הלמידה עך פי גחמותיהם (ולשם מניעת מקרים כאמור נאלץ להחזיר את הפיקוח מהדלת).

user profile image
ניר ברזילי
19.11.2019 17:34

היתרונות במענה שגיבשנו הינו טמון בכך שאנחנו מאפשרים "לצבוע" את אופן הלמידה של התלמיד לפי ראות עיניו של המורה, ובלבד שבתום תהליך הלמידה יוכיחו לנו תוצר מעמיק כלשהו בנושא הנלמד. יתרון נוסף לאפשר לילד כמו טונה למצוא עניין גם בתחומים שהם פחות בראש מעייניו. יבנוסף אפשר לחלק את הכיתה לקבוצות ולמצוא תלמידים אשר " באותו ראש" עם טונה, ובנוסף להגשה של תוצר צהליך הלמידה אל צוות ההוראה, יבצעו אחד עבור השני הערכת עמיתים, אשר תיהיה גם היא הליך למידה בפני עצמו.

user profile image
ניר ברזילי
19.11.2019 17:21
לתלמיד כמו טונה יש לנסות לתת "עמוד שדרה לימודי" של נושאים על הם הוא צריך לבסס את הידע שלו, אשר סביבו יבנה את תהליך הלמידה שלו. כך למשל, יש לאפשר לו: מחקר עצמי, עבודה בקבוצות, מתן עבודה יצירתית שתכניס לעולם הידע אלמנטים מתחומים שונים (אומנות, שירה, קולנוע וכיוצ"ב), "הוא מאחר, הוא מדבר, הוא מקשקש, הוא מצייר", על מנת לתת מענה לכך שטקסטים מובנים חוסמים את יצירתיותו, "טקסט, טקסט, אין לב, אין ממה להתלהב". יש צורך לעודד אותו לקחת את תהליך הלימדה השקטה אשר בהם ישאב השראה שתביא אותו למיצוי היכולת המקסימלית שלו. המענה יהיה שונה במידת מה מהמענה של פורסט גאמפ, שכן במקרה של טונה אנו מאפשרים לתלמיד עצמו למצוא את הדרך לדרך הלימוד המתאימה לו, ואנו יוצאים מנקודת הנחה שיש ביכולות לעשות זאת. לעומת זאת, במקרה כמו של פוסט גאמפ, אנו מייצרים עבור התלמיד את כלי הלמידה. ודוק: אנו יוצאים מנקודת הנחה שאלמלא אנו, כצוות ההוראה, לא נתווה עבור התלמיד את התוכנית הלמידה (תוכנית למידה פרטנית) לא יהיה ביכולתו אף להתחיל להתמודד עם למידה.
user profile image
איה מרגלית
19.11.2019 17:12
טונה הינו התלמיד הממוצע בכיתתנו. כל למידה יצירתית ומותאמת יכולה להתאים לכל תלמיד באשר הוא.  באשר למסלול הבגרות הגיל ההתאמה/הסללה שהכלנו על פורס ובנינו לו תוכנית בכיתת מב"ר איננו מתאים בהיכרך לתלמיד כמו טונה. יתכן מאוד שכן אבל יתכן גם שממש לא. על כן יש לחשוב על דרכים נוספות שיאפשרו לתלמיד כמו טונה לפרוח בכיתה. לדעתנו לתלמיד כמו טונה כן נכון לקשר את עולם התוכן לעולם המוכר לו אך יש לנסות לאתגר ולעורר בו עניין. ההערכה החלופית נותנת מענה הולם לתלמיד שכזה שבמקום ללמוד שינון ו"הקאת" החומר למבחן כבובה אנו נלמד אותו להסתקרן ולחשוב. משימות חקר, למידה חוויתית ואפילו ניתוח שירים (בהיסטוריה שירי מחאה ובספרות שירים המייצגים תקופות שונות) יכולים לתת מענה לתלמיד שכזה. יש לתת לאדם כמו להביע את עצמו דרך הלמידה. גם בלמידה של מתמטיקה נוכל לתת לנער שכזה ללמוד איך לעשות חישובים בהשקעות בבורסה ומשם ללמד מתמטיקה. מני, אוריין ואיה
user profile image
איציק לב-ארי
13.11.2019 12:25

שלום, אני נציג קבוצת זמן מספר 1 עם הגבירות ים דאלי, שיר מרון ואנוכי (איציק לב-ארי). אני מאוד אוהב את הפתרון המוצע של בניית יחידת לימוד משותפת לכולם, שיהיו שותפים לה מספר בתי ספר. אבל עולה בי השאלה היכן אנחנו מספקים ייחודיות לתלמיד כאשר התכנית זהה? ומהי הדרך הנכונה לשלב יחידת לימודים זאת בבית הספר מבלי לגרוע ממנה או להוסיף? כמה יד חופשית יש לכל מבצע? שאלות כאלה ואחרות חשובות מאוד, אך לדעתי הצוות שמציע (יהודה, ניר ושרי) הם צוות חזק שימצא את הפתרונות לכל שאלה.

מקורות קשורים

חברי האתר